Gymlessen

Op school vinden wij het erg belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden tot een gezonde, actieve levensstijl. In de groepen 1-2 krijgen de kinderen minimaal tweemaal in de week een les bewegingsonderwijs in de speelzaal die vastzit aan de school. Kinderen hebben hiervoor gemakkelijk zittende gymkleding en soepele gymschoentjes nodig.

De kinderen van de groepen 3 t/m 8 krijgen gymles in de grote gymzaal net buiten het schoolterrein. Voor deze kinderen geldt natuurlijk ook dat zij in de gymzaal gymschoenen dragen waarop niet buiten gelopen wordt. Balletschoenen zijn vanwege de gladde zool niet toegestaan. Verder dragen zij een korte of halflange sportbroek en een T-shirt. Tijdens de gymlessen is het niet toegestaan om sieraden en dergelijke te dragen. In verband met de veiligheid moeten lange haren vastgebonden worden in een staart of vlecht en mogen er alleen sporthoofddoeken gedragen worden tijdens de gymles.

Daarnaast nemen wij als school deel aan verschillende sportieve activiteiten en initiatieven vanuit de wijk en de stad Eindhoven. Denk aan Mensfort United, Playing for Success, Marathon, PSV Street League, enzovoorts.